IDC: Slovensko IT tržište lani palo 8%

Bez autora
Jun 08 2010

Slovensko tržište IT usluga prošle je godine, mjereno u američkim dolarima, zabilježilo pad od 8 posto u odnosu na prethodnu godinu, dok je pad izmjeren u eurima bio 3-postotan. Pad potrošnje za IT usluge bio bi još veći da većina projekata nije unaprijed dogovorena. Unatoč tome, za prošlu su godinu bili značajni dijeljenje projekata u faze, odgoda provođenja pa čak i otkazivanja. Nastavak gospodarske krize i ove će godine ometati ulaganja u IT, no težnje za smanjenjem troškova na račun prednosti novih i alternativnih rješenja pripomoći će rastu nekih IT segmenata.

IDC: Slovensko IT tržište lani palo 8%Slovensko tržište IT usluga prošle je godine, mjereno u američkim dolarima, zabilježilo pad od 8 posto u odnosu na prethodnu godinu, dok je pad izmjeren u eurima bio 3-postotan, govore podaci analitičarske kuće IDC.

Pad potrošnje za IT usluge bio bi još veći da većina projekata nije unaprijed dogovorena, pojašnjavaju u IDC-u. Unatoč tome, za prošlu su godinu bili značajni dijeljenje projekata u faze, odgoda provođenja pa čak i otkazivanja.

Nastavak gospodarske krize i ove će godine ometati ulaganja u IT, no težnje za smanjenjem troškova na račun prednosti novih i alternativnih rješenja pripomoći će rastu nekih IT segmenata, ocjenjuje IDC.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik